Vår erfarenhet

Tack vare den nya F-gas förordningen kommer EU: s utsläpp av fluorerade gaser minskas med två tredjedelar till 2030 jämfört med 2014 nivåer. Även om målsättningen är ambitiös kan denna minskning realiseras till relativt låg kostnad eftersom miljö- och klimatvänliga alternativ finns tillgängliga för många av de produkter och utrustningar där fluorerade gaser ofta används idag.

Oberoende och branschledande rådgivning som du kan lita på.

Vi har den erfarenhet och kunskap som krävs för att vägleda våra kunder genom processen. Vi ser till att våra klienter hittar rätt utrustning och metoder för att klara kraven. Läs mer om våra tjänster 

Företagsledning

Stig-Göran Lind, VD

Mobil: +46 70 598 98 98,  e-post: stiggoran@frigonatural.com

Stig-Göran Lind

Stig-Göran Lind har mer än 30 års erfarenhet av kylbranschen Vilket har gett honom en bred och omfattande erfarenhet som spänner från praktisk installation, produktansvar, internationell försäljning och företagsledning.
Stig-Göran startade sitt första företag, Friginor, 1984 med inriktning mot försäljning och installation av kylsystem för stormarknader och industriföretag. Tillsammans med ett team av kylingenjörer började Lind att undersöka möjligheten att använda koldioxid som kommersiellt gångbart köldmedia och under de följande åren installerades de första kylanläggningarna i världen med CO2/R744 som köldmedium.

Med den erfarenheten i bagaget, startade Stig-Göran företaget Green & Cool, som utvecklat och marknadsfört sina egna koldioxidbaserade kylanläggningar. Green & Cool produktlinje har vunnit ett flertal internationella utmärkelser och är nu etablerad som en av marknadens ledande varumärken. Många internationella företag, inklusive Nestle, Tesco och BP använder Green & Cool system i sina anläggningar. Stig-Göran nya uppdrag är att tillhandahålla oberoende branschledande kompetens och rådgivning genom sitt nya bolag Frigo Natural AB.