Ervaring

Dankzij de nieuwe f-gassen wetgeving zal de uitstoot van f-gassen in de EU met 2/3 zijn afgenomen in 2013. Een ambitieus streven, maar toch haalbaar zonder dat het veel hoeft te kosten. Er zijn klimaat vriendelijke alternatieven beschikbaar voor veel van de producten en apparatuur die nu afhankelijk zijn van f-gassen. 

betrouwbare, onafhankelijke markt leidende expertise en advies

We hebben de ervaring en kennis die nodig is om onze klanten door het proces te leiden, de juiste apparatuur te vinden en methodes om aan de vereisten te voldoen. Bezoek our services 

Management

Stig-Göran Lind, CEO

Telefoonnummer:  +46 70 598 98 98,  E-mail: stiggoran@frigonatural.com

Stig-Göran Lind

Dhr. Lind heeft meer dan 30 jaar ervaring in de koudetechniek. Dit heeft hem een brede en extensieve ervaring opgeleverd als het aan komt op werken in de praktijk, product management en internationale sales and business management.

Stig-Göran begon zijn eerste bedrijf, Friginor, in 1984. Friginor richtte zich op de verkoop en installatie van koud systemen voor supermarkten en industriële bedrijven. In 2000, startte Lind met een team van monteurs een onderzoek naar de mogelijkheid om CO2 als een commercieel haalbaar koudemiddel te gebruiken. In de daarna volgende jaren werden de eerste CO2/r744 koude systemen in werking gesteld.

 Met deze ervaring begon Stig-Göran Green & Cool,  een bedrijf dat CO2 Koude systemen ontwikkeld, produceert en market. De producten van Green & Cool hebben meerdere internationale awards gewonnen en heeft zich gevestigd als een van de markt leiders. Veel internationale bedrijven, waaronder Nestle, Tesco en BP maken gebruik van de koudesystemen van Green & Cool. Stig-Göran’s nieuwe missie is om de industrie te voorzien van onafhankelijke expertise en advies via zijn nieuwe bedrijf Frigo Natural AB.